Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ohjeen tarkoituksena on edistää viranomaisten ja muiden toimijoiden työturvallisuutta pelastustoimen tehtävillä sekä yhdenmukaistaa tiealueilla tapahtuvan työskentelyn käytäntöjä. Ohjeessa kuvatuilla valtakunnallisesti yhdenmukaisilla ja ennakoitavilla toimintamalleilla pyritään myös parantamaan muiden tienkäyttäjien turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Valtakunnallinen ohje antaa puitteet pelastuslaitosten henkilöstön työskentelyyn tiealueella. Ohjeessa kuvataan muun muassa tiealueella työskentelyä ohjaavia säädöksiä, työskentelyn turvallisuutta, johtovastuun määräytymistä, toimintamalleja ja viranomaisten välistä yhteistyötä. Ohjeessa ei käsitellä hälytysajoa tai ajoneuvon käsittelyä, eikä varsinaisen pelastustoiminnan työmenetelmiä.

Ohje on valmisteltu sisäministeriön asettamassa työryhmässä, jossa oli jäseniä sisäministeriön lisäksi pelastuslaitoksilta, Pelastusopistolta, Poliisihallituksesta, Väylävirastosta sekä järjestöistä (Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL, Suomen Palopäällystöliitto, Suomen Sopimuspalokuntien liitto ja Suomen Ensihoitoalan liitto).

Infotilaisuus Teamsissa 3. syyskuuta

Ohjeen julkaisun tiimoilta järjestetään yleinen infotilaisuus Teamsissa tiistaina 3.9.2024 klo 14:00-16:00. Infotilaisuudessa esitellään ohjeen sisältöä sekä vastataan esitettyihin kysymyksiin. Infotilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita aiheesta. Paikalla ovat ohjetta valmistelleen työryhmän jäseniä. Infotilaisuutta ei tallenneta.

Teams-linkki infotilaisuuteen: https://urly.fi/3znp.

Lisätietoja:

Lähde: Sisäministeriön kutsu infotilaisuuteen