Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SPALin neuvotteluoikeuksiin liittyvät infot alkavat syyskuun 30. päivä Pirkanmaalta ja jatkuvat Länsi-Uudellemaalle sekä Helsinkiin. Tilaisuuksien aiheina ovat pääsopijajärjestötilanne sekä toimet, jotka liittyvät ensi kevään virka- ja työehtosopimusneuvotteluihin eli liittokierrokseen. 

— Tapaamisissa esittelemme pelastustoimen henkilöstölle liittokierrostoimien tavoitteita ja valmistautumista liittokierrokseen. Vastaamme kysymyksiin ja keräämme palautetta kentältä, kertoo neuvotteluasiantuntija Jari Koivuluoma

Kolmen ensimmäisen infon jälkeen tilaisuudet jatkuvat loppuvuoden aikana useilla muilla alueilla. SPAL haluaa tavoittaa henkilöstöä mahdollisimman kattavasti. 

— Suosittelen osallistumaan oman alueen tilaisuuteen, jossa saa ajankohtaista tietoa pelastusalan neuvottelutoiminnasta, kehottaa Koivuluoma. 

Tällä hetkellä SPAL ei kuulu kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöihin. SPAL toimii aktiivisesti neuvotteluoikeuksiensa palauttamiseksi ja käy luottamuksellisia keskusteluja työmarkkinatoimijoiden kanssa.

Ensisijaisena tavoitteena on rakentaa kumppanuuksia järjestökentässä ja varmistaa neuvotteluoikeudet yhteistyön kautta. Nykyinen virka- ja työehtosopimuskausi päättyy huhtikuussa 2025. SPAL varautuu tarvittaessa harkittuihin työtaistelutoimiin sopimusneuvottelujen aikana.