Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pelastusopiston tutkimushankeessa – Pelastustoimen nollatoleranssi syrjinnälle ja häirinnälle – faktaa vai fiktiota? – on havaittu systemaattisen tutkimustiedon puutetta. Tätä aukkoa paikataan nyt käynnistyvällä kyselytutkimuksella.

Kyselytutkimus kartoittaa epäasiallisen ja väkivaltaisen kohtelun kokemuksia ja vaikutuksia, mutta myös organisaatioiden toimenpiteitä, muita toimenpide-ehdotuksia sekä koulutusten toteuttamista työyhteisötasolla.

– Kyselyyn toivotaan osallistumista koko pelastusalalta. Kysely kohdentuu niin operatiiviselle henkilöstölle kuin johtajille, asiantuntijoille, järjestöaktiiveille ja opiskelijoille. Vastattavaa löytyy myös heille, jotka eivät ole itse kohdanneet tai havainneet väkivaltaista tai epäasiallista kohtelua työssään tai opinnoissaan, hankkeen projektipäällikkö Oliver Saal Pelastusopiston tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalveluista kertoo.

Kyselytutkimuksen vastausaika on 15.8.-15.9.2024.

Voit osallistua kyselytutkimukseen tästä linkistä.

Osallistumiskutsu kyselyyn lähetetään myös osallistuville organisaatioille sähköpostitse.

Tuhansia artikkeleita, satoja kysymyksiä, kymmeniä palavereita

Nollatoleranssi-tutkimushanke käynnistyi lokakuussa 2023. Hankkeen alussa projektipäällikkö Saal sekä tutkimusassistentti Iida Silfverhuth ja tutkimusapulainen Konsta Huovinen kävivät läpi melkein kahdeksantuhatta tutkimusta pelastus- ja ensihoitoalan epäasiallisesta ja väkivaltaisesta kohtelusta, päätyen vajaaseen 70 julkaisuun. Tuloksista saatiin suurin osa kyselytutkimuksen kysymyksistä, kertoo Saal.

Kysely käytiin läpi asiantuntijatyöpajassa maaliskuussa. Sen lisäksi kehitysprosessiin on osallistunut tutkimusetiikan ammattilaisia, ulkopuolisia tutkijoita, sekä useat kollegat Pelastusopistolla.

Ensimmäisiä tuloksia odotetaan jo syksyllä

Nollatoleranssi-hankkeen kyselytuloksia julkaistaan syksyn ja talven mittaan esityksinä ja webinaareina, tutkimusjulkaisuissa sekä hankkeen lopussa julkaistavassa raportissa.

Lisätietoja: 

Oliver Saal, projektipäällikkö, tutkija, Pelastusopisto, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalvelut oliver.saal@pelastusopisto.fi, puh. 029 545 3500, www.pelastusopisto.fi/nollatoleranssi

Lähde: Pelastusopiston 15.8. julkaisema tiedote.